ورزش کردن کودکان چقدر به ایمنی آن کمک میکند و چگونه میتوانند در وضعیت شیوع بیماری کرونا فعالیت ورزشی کنند. در حالی که والدین و کودکان با چالش مدرسه رفتن روبهرو هستند، اکادمی کودکان آمریکایی نظر خود را در مورد ورزش کردن به اشتراک میگذارد.
بهینه سازی یادگیری از راه دور یکی از اقداماتی است که فکر همه را درگیر کرده است و والدین در حال پیگیری چالشهای ناشی از این بیماری همه گیر هستند. با نزدیک شدن فصل بازگشت دانش آموزان به مدرسه که ذهن خیلی از خانوادهها را درگیر کرده است و آیا آموزش مجازی باید همراه با ورزش کردن باشد.
اکنون، آکادمی اطفال آمریکا دستورالعمل موقتی برای کمک به والدین در مورد بررسی مزایا و خطرات فردی کرونا ویروس برفعالیتهای ورزشی فرزندانشان و اطمینان از وجود اقدامات احتمالی منتشر نموده است.
آنچه که AAP به والدین در مورد ورزش کردن کودکان توصیه میکند
AAP به این نکته اشاره کرده است که کودکان و نوجوانان نه تنها از نظر جسمی بلکه از نظر روانی نیز به ورزش نیاز دارند. فعالیتهای ورزشی فرصت مناسبی برای معاشرت با دوستان است که این کار بسیار مهم است. این سازمان در بیانیهای در تاریخ ۲۳ ژوئیه بیان کرده است که با این شرایط حضور دوباره جوانان در ورزش نیاز به تفکر و اقدامات دقیقی است.
بر اساس دستورالعملها، والدین باید در مورد نوع ورزش، محیط ورزشی، شرایط فردی با پزشک خود مشورت نمایند، همانند وضعیت بهداشتی که منجر میشود ورزشکار یا اعضای خانواده به خطر بیفتند.
بر اساس گفتههای دکتر بریسکین خطر ابتلا به ویروس کرونا را میتوان توسط ورزشکاران، والدین، مربیان و مسئولین اجرای پروتکلهای ایمنی کاهش داد، اما به طور کامل برطرف نشده است. در پایان، این والدین هستند که باید اجازه بدهند فرزند آنها در ورزش شرکت کند یا خیر؟
همچنین این سازمان بیانیهای صادر کرده است که والدین میتوانند از مسئولین حاضر ورزشی درخواست کنند تا در شیوه نامهها، مسابقات و رویدادها تغییراتی ایجاد نمایند و این تغییرات باید با توجه به توصیههای سازمان بهداشت جهانی، محدودیتهای فعلی دولت حاضر در مورد ورزش کردن جوانان باشد.
بر اساس گفتههای دکتر بریسکین همه کودکان قبل از شروع ورزش باید به صورت ماهانه ویزیت درمانی شوند که به طور ایده آل شامل ارزیابی جسمی قبل از مشارکت است که اکثر والدین آن را به عنوان یک آزمون ورزشی میشناسند. در صورتی که کودکان از نظر جسمی آمادگی لازم را نداشته باشند، ممکن است در خطر ابتلا به کرونا ویروس قرار گیرند. همچنین این سازمان به خانوادهها، مربیان و گروهها توصیه میکند:
۱. فاصله اجتماعی را حتماً رعایت کنند
والدین و مربیان باید توجه داشته باشند که کودکان را در ورزشهای غیر تماسی مشارکت دهند تا بتوانند فاصله اجتماعی را حفظ کنند. بر اساس دستورالعملهای این سازمان، باید تعداد کمتری از افراد در هریک از گروههای ورزشی مشارکت داشته باشند تا این فاصله بهتر رعایت شود. هم چنین آنها باید به مناطق دیگر سفر نکنند و ورزشها را محلی انجام دهند.
۲. صورت خود را با ماسک بپوشانید
بر اساس توصیههای AAP زمانی که نمیتوان فاصله اجتماعی را رعایت کرد، ورزشکاران باید در زمان تمرین صورت خود را با ماسک بپوشانند. کودکان نباید در آب ماسک بزنند، باید کودکان در فعالیتهایی شرکت کنند که تجهیزات کامل آن را داشته باشند.
۳. وسایل خود را تمیز نگه دارند
بزرگسالان باید مرتب کودکان خود را تشویق کنند در زمان ورزش مرتب دستهای خود را بشویند و همیشه مواد ضد عفونی کننده در دسترس باشد. هم چنین سالنها و سطوح ورزشگاه را مرتب تمیز و ضد عفونی کنند.
۴. وسایل خود را با دیگران استفاده نکنید
شما باید سعی کنید در صورت امکان از تجهیزات مشترک یا فضای بسته استفاده نکنید. بر اساس توصیههای AAP از ورزش کردن سالنهای ورزشی کوچکی که تهویه ضعیف و فضای کوچکتری دارند، باید خودداری کنید. کودکان نباید مواد غذایی و نوشیدنی خود را با سایر افراد به اشتراک بگذارند.
۵. در خانه بمانید
کودکانی که دارای علائم ویروس کرونا هستند باید از رفتن به تمرینات یا مسابقات ورزشی خودداری کنند و قبل از برگشت به ورزشگاه به پزشک خود مراجعه کند.
آیا والدین و سرپرستها میتوانند در ورزشگاهها حضور پیدا کنند؟ بر اساس نظرات AAP آنها باید برای حضور فاصله اجتماعی را رعایت کنند و از ماسک استفاده نمایند. گفتنی است که شرکت در مسابقاتی که در فضای باز انجام میشود به خاطر تهویه مناسب خطر کمتری دارد.
چه اقداماتی نیاز است در طولانی مدت انجام شود؟
در ابتدا کارشناسان گفتند بر اساس گزارشات به دست آمده کودکان و نوزادان به بیماری کرونا ویروس مبتلا نمیشوند، ولی اکنون مشاهده شده این گروه نیز در امان نیستند. در ماه جولای نتیجه آزمایش ۸۵ نوزاد در ایالت تگزاس مثبت اعلام شد. بر اساس مطالعهای در کره جنوبی انجام شده است نشان میدهد کودکان بین سنین ۱۰ تا ۱۹ سال نیز به اندازه بزرگسالان در معرض خطر ابتلا به کرونا ویروس هستند.
به نظر میرسد در کودکان علائم خفیفتر است. براساس گزارشهایی که اعلام شده است تنها ۲۱ درصد از بیماران سنین ۱۰ تا ۱۹ سال دارای علائم بودهاند.
ویروس کرونا ممکن است برای کودکان خطرناک نباشد، ولی آنها میتوانند عامل انتقال این بیماری باشند. براساس گفتههای این سازمان رعایت پروتکلهای ایمنی و بهداشتی توسط کودکان، والدین و مسئولین ورزشگاه خطر این بیماری را کاهش میدهد. در پایان میتوان گفت تصمیم گیری برای حضور در ورزشگاهها بر عهده والدین میباشد.